
Farverige foredrag og events
En vigtig del af vores arbejde er at gøre opmærksom på plastik i naturen og give gode råd om, hvad man selv kan gøre som borger, og hvad beslutningstagere og virksomheder bør gøre.
Vi holder almindelige foredrag, og vi inviterer børn og voksne på opdagelse i naturen, hvor vi finder plastik og snakker om det undervejs eller bagefter.
Vi stiller også gerne op ved f.eks. temadage, byfester, festivaler og folkemøder.
ER du interesseret i et event, foredrag, inspiration, ekskursion eller gode råd med fokus på plastik, så kontakt os ekspeditionplastik@gmail.com
Prisen snakker vi om
Se eksempler på vores foredrag herunder.

Bestil et foredrag:
Plastikforurening og dens løsninger:
Hvorfor forurener plastik, hvor slemt er det, hvordan bliver plastik til et miljøproblem, og hvordan løser vi det problem. Med konkrete idéer, billeder og erfaringer fra ekspeditioner. Vi har altid håndgribelige eksempler på gode og dårlige plastikløsninger med. Et basisforedrag med hands-on element - f.eks i form af lille ekspedition i nærområdet, tilpasset forskellige målgrupper.
Varighed 1-3 timer afhængig af ekspedition og drøftelse/debat:
-
Kommuner: Særligt fokus på affaldshåndtering, cirkulær plastikproduktion/-økonomi og/eller specifikke lokale indsatsområder.
-
Folkeskole mellemtrin: Særligt fokus på hvad man selv kan gøre. Oplægget indeholder en del små film og inddrager eleverne i en dialog omkring eksempler fra hverdagen.
-
Folkeskole/efterskole udskolingen: Særligt fokus på hvad man selv kan gøre i lidt bredere forstand - inkl. hvad skolen og kommunen kan gøre. Oplægget indeholder små film og inddrager eleverne i en dialog omkring eksempler fra hverdagen.
-
Gymnasiet: Særligt fokus på FN’s verdensmål - sammenhængene mellem problemstillinger og løsninger - med særligt fokus på plastikforureningen. Også fokus på hvem der kan gøre hvad - og i hvilken sammenhæng (borger, beslutningstagere, virksomheder, organisationer).
-
Handelsstandsforeningen eller den store virksomhed: Særligt fokus på affaldshåndtering, ideer og eksempler på cirkulær plastikproduktion/-økonomi og/eller specifikke lokale/organisatoriske indsatsområder.
Ekspeditioner:
Ekspedition Plastik
Kort om plastikforurening - hvor den kommer fra og hvor stort problemet er. Fortællinger fra ekspeditioner ude i verden og i Danmark - til vands og til lands, også om de gode ídéer til at løse problemet, som folk overalt finder på.
Vi fortæller bl.a. om, hvordan vi tager prøver af havvandet, befrier en havskildpadde fra plastik, hjælper de lokale med at rydde op i naturen.
Ekspedition Papua
Ekspedition Plastik har netop været på ekspedition på Papua i Indonesien. En ekspedition der både mødte en masse plastikforurening og udfordringer, men også en masse engagerede lokale der, med deres initiativer, er med til at skabe håb og løsninger. Kom med på ekspedition i et område af verden der er meget forskelligt fra Danmark, et paradis med en enorm biodiversitet, men hvor plastikforureningen desværre også er meget håndgribelig.
Ekspedition Plastik for børn (7-10 år)
Vi ankommer klædt ud i kåber af plastikemballage og tager sammen med børnene og deres lærer med på en lille ekspedition plastik i nærmiljøet. Undervejs og bagefter snakker vi om, hvor plastik kommer fra, hvad der sker, når det havner i naturen, og hvad man selv kan gøre for at bruge mindre plastik og undgå, at det lander i havet, hvor fisk og fugle spiser det.
Varighed 2 timer.
Kan efter ønske udvides til en temadag om plastik med flere klasser.